1003 Programının 2018 Yılında Açılacak Olan 41 Adet Çağrı Başlığı Belirlendi!

Bildiğiniz üzere 1003 programları, 2,5 milyon TL’ye kadar bütçesi olan büyük ölçekli programlardır. Öncelikli alanlarda yapılan projeler desteklendiği için, çağrı bazlı ve iki aşamalı başvuru alarak ilerlemektedir. Ayrıca, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine ve yüksek bütçeli araştırmaların yapılmasına izin veriyor olması açısından son derece önemlidir.

TÜBİTAK’ın 2018’de ilan edeceğini duyurduğu 41 adet çağrıya ait çağrı metinleri henüz hazırlanmaktadır. Dolayısıyla desteklenecek projelerin özellikleri ve başvuru tarihleri de henüz netleşmemiştir. Ancak üniversitelerin ve sanayinin hazırlıklarını şimdiden başlatabilmesi için çağrı başlıkları ve kısa tanıtım dokümanları TÜBİTAK tarafından ilan edilmiştir. TÜBİTAK tarafından çağrıları tanıtmak için paylaşılan dosya ekte yer almaktadır. Çağrıları incelemek için ekteki dosyayı açabilir, ilgilendiğiniz çağrının adına tıklayarak kısa açıklamayı görebilirsiniz.

1003 projelerimiz için paydaş belirleme, en az proje içeriği kadar önemli ve zaman alan bir iştir. Bu nedenle çağrı metinleri nihai halini almadan önce olası paydaşlarla temasa geçmenizi ve hazırlıklarınızı başlatmanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Fakültenizin ARDEB sorumlusu olan arkadaşlarımız ve irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır. Hazırlıklarınız konusunda doğrudan ilgili arkadaşımızla temasa geçebilirsiniz.