ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİMİZ TÜBİTAK 2209-B DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI!

Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz,

Eczacılık Fakültesi 5.sınıf öğrencilerimizden Gökberk KARABAY, TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında,

Temmuz ayında Yrd. Doç. Dr. Tuğba İDUĞ danışmanlığında başvuru yaptığı ” SYZYGIUM AROMATICUM (L.) MERR. ET PERRY​ (​KARANFİL) BİTKİSİNDEN ELDE EDİLEN UÇUCU YAĞ İLE ANTİSEPTİK JEL” başlıklı projesiyle TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

KARABAY, proje kapsamında mevcut olarak kullanılan kimyasallar kadar etkili fakat doğal etkin maddeli bir antiseptik yapımı hedeflemektedir.

BİDEB destekleri için ofisimizden Gizem Hanıma ulaşabilirsiniz (dahili:1637, e-posta: ggencyurek@medipol.edu.tr)

TÜBİTAK’a 19 Farklı 2209-A Proje Önerisi Sunuldu!

Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz,

TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında;

Üniversitelerimizin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek için lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine kısmi destek verilmektedir.

Yılda 2 dönem başvuru kabul eden programa 2017 yılı 2.dönem başvurularında üniversitemizin farklı fakülte ve bölümlerinden toplam 19 proje önerisi sunuldu.

Projelerin Şubat Ayı içerisinde sonuçlanması öngörülmektedir.