UFUK2020 Programları Bilgi Günleri : Adana, Ankara ve İstanbul (12-14-16 Şubat 2018 )!

TÜBİTAK tarafından yapılan H2020 bilgi günleri duyurusu aşağıdaki gibidir:

Değerli Araştırmacılar ve Firma Temsilcileri,

TÜBİTAK  tarafından, Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle, Adana, Ankara ve İstanbul’da  12-14-16 Şubat 2018 tarihlerinde Avrupa Birliği’nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme, inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu 80 milyar Euro ile dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı olan UFUK2020 Programı Bilgi Günleri düzenlenmektedir.

Avrupa’nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan UFUK2020 Programı; Avrupa’nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB’nin işbirliği yaptığı ülkelerle AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülmekte olup uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermeyi hedeflemektedir.

UFUK2020 Programı kapsamında açılan proje çağrılarına Türkiye’den üniversiteler, akademisyenler, araştırma merkezleri, büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, TGB’ler, TTO’lar, kalkınma ajansları, teknoloji tabanlı girişimciler, uluslararası örgütler ve bireysel araştırmacılar hibe başvurusunda bulunabilmektedir.

UFUK2020 Programı hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. (www.h2020.org.tr)

UFUK2020 Bilgi Günleri kapsamında yapılacak sunumlar İngilizce olarak gerçekleştirilecek olup çeviri hizmeti sunulmayacaktır. UFUK2020 Programının genel yapısı, proje önerisi hazırlama ve ortak kuruluş bulma süreci ile  Güvenli Toplumlar, Sağlık ve Bilgi İletişim Teknolojileri araştırma alanları 2018 yılı çağrılarına yönelik detaylı bilgi sunulacaktır. Etkinlik kapsamında Avrupa Komisyonu yetkilileri, geçmiş çağrılarda destek almış Türkiye’den başarılı proje sahibi araştırmacılar ile TÜBİTAK temsilcileri tarafından sunumlar gerçekleştirilecektir.

Bilgi günlerine katılım ücretsiz olup katılım öncesinde kayıt yaptırılması gerekmektedir. Her bir etkinliğe aşağıdaki linkler aracılığı ile kayıt yaptırabilirsiniz.

12 Şubat 2018, Adana @ Çukurova Üniversitesi

• 14 Şubat 2018, Ankara@ Limak Ambassodore Hotel

• 16 Şubat 2018, İstanbul  @ Koç Üniversitesi

Etkinlik programı için lütfen tıklayınız.

UFUK2020 Bilgi Günleri’ne yönelik soru ve bilgi taleplerinizi bizlere ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresi  aracılığı ile iletebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve destek için ofisimizden Esra Hanıma ulaşabilirsiniz (esraagrali@medipol.edu.tr, dahili: 1636).

ERA-CVD Projesi 2018 Yılı Çağrısı Açıldı!

ERA-CVD (ERA-NET on cardiovascular diseases to implement joint transnational research projects and set up international cooperations) projesi Ufuk 2020 alt alanlarından “Sağlık, Demografik Değişim ve Refah” kapsamında desteklenmekte olan ve TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı bir projedir. Projede, kardiyovasküler hastalıklar alanında ulusal programların eşgüdümü, araştırma önceliklerinde birlik sağlanması, veri paylaşımı ve ortak uluslararası çağrılara çıkılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda 2018 yılında çıkılan çağrının konusu ‘Genç Bilim İnsanları Tarafından Yürütülen Uluslararası Kardiyovasküler Araştırma Projeleri’ olarak belirlenmiştir.

Çağrının amacı, farklı ülkelerden genç bilim insanlarının kardiyovasküler hastalıklara ilişkin ortak multidisipliner araştırma projeleri kapsamında etkili işbirlikleri oluşturmasını sağlamaktır. Genç bilim insanı, ilk doktora/tıpta uzmanlık derecesini çağrının birinci aşama son başvuru tarihinden en az üç en fazla 10 yıl önce almış olmalıdır. Konsorsiyumda yer alacak tüm proje yürütücüleri çağrı metninde belirtilen genç bilim insanı tanımına uygun olmalıdır. (Detaylı bilgi için çağrı metninin 3.2 Spesific Eligibility bölümünü inceleyiniz).

Kardiyovasküler hastalık araştırmaları;

• Hipertansif, iskemik, pulmoner kalp hastalıkları
  • Pulmoner dolaşım hastalıkları
  • Kalp hastalığının diğer formları
  • Arter, arteriol ve kapiller hastalıkları
  • Kardiyak odacıklar ve bağlantılar ile kardiyak septaya ilişkin konjenital malformasyonları (ICD-10 analogları) kapsamaktadır.

İki aşamalı başvuru ve değerlendirme yapılacaktır. Birinci aşama başvuruları (pre-proposal) 11 Ocak 2018 tarihinde alınmaya başlanmış olup son başvuru tarihi 15 Mart 2018 (17:00:00 CET)’dir. Birinci aşama ve ikinci aşama önerileri için uluslararası başvuru, çağrı metninde belirtilen en az üç ülkenin katılımı ile kurulan konsorsiyum adına proje koordinatörü tarafından elektronik başvuru sistemi kullanılarak yapılmalıdır.

Projelerde yer alan her araştırma ekibi kendi fonlayıcı kurumunun ilgili mevzuatı çerçevesinde desteklenir. Türkiye’den başvuru yapan araştırmacıların projeleri TÜBİTAK tarafından “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kurallarına uygun şekilde desteklenecektir. Bu amaçla, projelerde yer alan Türk ortaklardan ERA-NET çağrılarına özel olarak hazırlanan ARDEB 1001 ERA-NET Birinci Aşama Başvuru Formu’nun elektronik ortamda doldurmaları istenmektedir. Başvuru sahipleri, 15 Mart 2018 (17:30 TSİ) tarihine kadar  http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr bağlantısından ulusal başvurularını yapabilirler. Ayrıca, başvuru sahiplerinin, proje önerilerinin imzalı basılı kopyalarını 29 Mart 2018 (17:30 TSİ) tarihine kadar aşağıdaki posta adresine göndermeleri gerekmektedir:

TÜBİTAK-Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Destek Programları Müdürlüğü

Tunus Caddesi No: 80

06100 Kavaklıdere/ANKARA

ERA-CVD projesi ve 2018 yılı çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.era-cvd.eu/294.php adresinden ulaşılabilir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.