Sustainbul Ideathon Yarışmasından Öğr. Görevlimiz Aslıhan Demircan’a Ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 13-14-15 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşen World Cities Congress İstanbul, 12 ülke, 120 şehir, 102 teknoloji üreten firma ve 140’dan fazla konuşmacıya kapılarını açtı.

Kongre kapsamında İstanbul’un şehircilik meselelerine teknoloji odaklı, hızlı, sürdürülebilir ve kolektif çözümler üreten projeler için yapılan Sustainbul Ideathon yarışmasında İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Aslıhan DEMİRCAN ve ekibinin “İçme ve Kullanma Sularındaki Mikrobiyal Kirliliğin Tespitini Tam Otomatik Olarak Yapabilen Online Takip Cihazı” projesi birincilik ödülüne layık görüldü.DEMİRCAN ve ekibinin bu projesi Ocak ayında da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) işbirliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi yarışmasında ilk 5 proje arasında yer alarak ödüle layık görüldü.

Hocamızı ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.