2213 Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı 2017 yılı 1. Dönem Başvuruları Başladı!

Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz,

TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olan aşağıdaki alanlarda, yurt dışında doktora eğitimi almak isteyenlere eğitim bursu sağlanmaktadır. (Bu program kapsamında sadece DOKTORA bursu verilmektedir.)

Burs Verilecek Alanlar:

• Malzeme Teknolojileri
  • Biyomalzemeler
  • Enerjik Malzemeler
  • Elektronik – Elektromanyetik Malzemeler
  • Lazer Teknolojileri
  • Optik
  • Algılayıcılar
  • Nanoteknoloji
  • Nükleer Enerji
  • Yenilenebilir Enerji Kaynakları
  • Enzimler ve Mikrobiyal Biyoteknoloji
  • Hayvan ve Bitki Biyoteknolojisi
  • Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi
  • Sistem Mühendisliği
  • Bilgi Güvenliği
  • Yazılım Doğrulama ve Geçerleme / Yazılım Geliştirme Metodolojileri / Yazılım Gereksinim Mühendisliği /  Yazılım Tasarımı
  • Güvenlik ve Güvenilirlik Mühendisliği
  • Uydu / Uzay Aracı Yönelim Belirleme ve Kontrol Sistemleri
  • Uzay Aracı Sistem Tasarımı

Kimler Başvurabilir

Program kapsamında belirlenen araştırma alanlarında yurt dışında doktora eğitimi almayı amaçlayan, lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş, lisans öğrenimini tamamlamış, bir lisansüstü programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış olan ve aşağıdaki koşulları sağlayan kişiler başvuru yapabilir:

1. T.C. vatandaşı olmak
  2. 1 Ocak 2017 günü itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak
  3. Geçerli Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlıklı (EA) puanı en az 75 olmak veya bu puana eşdeğer GRE veya GMAT sonuç belgesine sahip olmak
  4. Mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, lisans öğrenimini en az 3.00/4 veya 76.66/100 ve (yapmışsa) tezli yüksek lisans öğrenimini en az 3.20/4 veya 81.33/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak. Henüz mezun olmamış son sınıf öğrencileri müracaat tarihinde lisans not ortalama koşulunu sağlamaları halinde başvuru yapabilirler. Ancak bu öğrencilerin bursluluk durumunun kesinleşmesi için en az 3.00/4 veya 76.66/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile mezun olmaları gerekir.
  5. Yurt dışında doktora eğitiminin alınacağı üniversitenin eğitim dilini yeterli düzeyde bildiğini belgelendirmek.

Burs Miktarı ve Ödeme Koşulları

Verilecek eğitim bursu, doktora eğitiminin ilk iki (2) yılını kapsamaktadır. Bursluluk süresince bursiyerlere, yaşam gideri (aylık 1.800 ABD Doları), öğrenim harçları ve sağlık sigortası da dâhil olmak üzere yıllık en çok 60.000 ABD doları ödenir. Öğrenim harçları kapsamında bursiyerin sadece eğitimine ilişkin temel harcamalar karşılanmaktadır,  dernek-kulüp ücreti, ulaşım ücreti, sağlık-sosyal tesis ücreti, oda-yurt-konaklama ücreti ve benzeri diğer ücretler karşılanmamaktadır. Sağlık sigortası olarak ise sadece zorunlu, temel sağlık sigortası masrafları karşılanmaktadır.

BAŞVURU TARİHLERİ

1.Dönem: 1 Şubat 2017 – 24 Mart 2017

2.Dönem: 1 Ağustos 2017 – 30 Eylül 2017

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız