2224-A – Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı

Düzenli olarak katıldığımız bilimsel etkinlikler için TÜBİTAK tarafından destek sağlanmaktadır. Bu nedenle aşağıda belirttiğimiz şartları sağlayan bir etkinliğe katılıyorsak, BAP Faaliyet Desteğinden önce TÜBİTAK’tan destek almak için başvurmayı değerlendirebilirsiniz:

2224-A – Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı

TÜBİTAK 2224-A PROGRAMI ile Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında Türkiye’de lisansüstü eğitim ve/veya araştırma ile doktora sonrası çalışmalar yapan bilim insanlarına Türkiye’den yurt dışı bilimsel etkinliklere katılmaları için kısmi destek verilmektedir.

Başvuru Koşulları

a) Kongre Konferans Desteği İçin Başvuranlar:

• Katılmak istenilen etkinliğin hakemli veya son 10 yıldır düzenli yapılıyor olması
  • Etkinliğin, araştırmacının bilim alanı ile ilgili önemli kabul edilen uluslararası kongre/konferans vb. olması
  • Katılmak istenilen etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı güncel bir web sitesinin olması
  • Kişinin en az 10 dakikalık sözlü sunum için kabul edilmiş olması (Poster sunumu destek kapsamı dışındadır)
  • En az Lisansüstü eğitim görüyor/görmüş olmak
  • Etkinlikte bildiriyi sunacak tek kişi olmak (ilk yazar sunmuyorsa sunacak olan diğer yazara muafiyet mektubu vermesi koşuluyla destek verilebilir.)
  • Bu programdan son 2 yıl içinde ( gün/ay/yıl ) yararlanmamış olmak
  • Başvuru tarihinde Türkiye’de bulunmak (Başvuru tarihleri içerisinde öğrenim/araştırma/çalışma vb. nedenlerle yurt dışında bulunanlar başvuru yapamaz).

b) Yaz / Kış Okulu Desteği İçin Başvuranlar:

• İleri düzeydeki teorik ve pratik bilgilerin öğretildiği yurt dışındaki yaz/kış okuluna kabul edilmiş olmak (NATO-ASI ve ARW ’ler program kapsamı dışındadır.)
  • Bu programdan son 2 yıl içinde ( gün/ay/yıl ) yararlanmamış olmak
  • Halen lisansüstü eğitim görüyor olmak
  • Yaz/kış okulunun kişinin kayıtlı olduğu programın tez konusu ile ilgili olması

Destek Miktarı

• Avrupa ülkeleri için en fazla 1.000 ABD Doları karşılığı TL’dir. Avrupa dışındaki Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri için en fazla 1.500 ABD Doları karşılığı TL’dir. Üst limitler ülkelere göre değişiklik göstermektedir.
  • Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği, tüm harcama belgelerinin BİDEB’e gönderilmesinden sonra kişinin kendi adına açılmış banka hesabına ödenir.

Başvuru Tarihleri

• Programa her ay başvuru alınmaktadır. İlgili ayın son başvuru tarihi o ayın son Cuma günüdür.
  • Başvuruların en geç etkinliğin düzenlendiği aydan bir önceki ayın son Cuma gününe kadar yapılması gerekmektedir (daha önceki aylar yapılabilir).
  • İmzalanmış başvuru formunun başvuru yapılan ayın son Cumasından sonraki ilk Salı gününe kadar TÜBİTAK BİDEB adresine iletilmiş olması gerekmektedir.

Çağrılar ve destek programları ile ilgili tüm sorularınız için ofisimizden Gizem Hanım’la irtibata geçebilirsiniz (Dahili: 5450, ggencyurek@medipol.edu.tr).