ARDEB 2017 İstatistikleri Açıklandı! Medipol Zirveye Doğru İlerliyor!

Hızlı büyüme döneminde olmasına ve artan öğretim üyesi sayısına rağmen, gelişmiş altyapısı ve araştırma odaklı akademisyen kadrosu sayesinde Medipol Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB projelerinde zirveye doğru kararlı adımlarla ilerliyor. TÜBİTAK ve YÖK tarafından yayınlanan istatistikleri esas alarak hazırladığımız grafikleri sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

PROJE KABUL ORANLARI

1. 50’den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında Medipol, projelerin kabul oranları açısından 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 14’üncü, 5’inci ve 3’üncü sıraya yükselmiştir.

2.       Aynı sıralamaya vakıf üniversiteleri arasında baktığımızda ise, 50’den fazla proje önerisi yapan vakıf üniversiteleri arasında Medipol, projelerin kabul oranları açısından 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 5’inci, 2’nci ve yine 2’nci sıraya yükselmiştir.

AKADEMİSYEN BAŞINA PROJE ÖNERİ SAYISI

1. 50’den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında Medipol, akademisyen başına proje önerisi sayısında ilk 20 içerisindeki yerini korumuştur. Bununla birlikte sıralamada ve akademisyen başına proje önerisi oranında düşüş söz konusudur. Bunun temel nedeni, üniversitemizin hala hızlı büyüme döneminde olmasıdır. YÖK istatistiklerine göre 2015, 2016 ve 2017’deki öğretim üyesi sayımız sırasıyla 352, 475 ve 545’tir. Buradaki durumumuzu daha da iyileştirmek için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.

4.       Aynı sıralamaya vakıf üniversiteleri arasında baktığımızda ise, tüm üniversiteler arasındaki sıralamadan farklı olarak bir yükseliş görülmektedir. Bu da artan akademisyen sayısına rağmen üniversitemizin vakıf üniversiteleri arasında görece daha iyi bir performans ortaya koyabildiğini göstermektedir.

ÖNERİLEN PROJE SAYISI

1. Tüm üniversiteler arasında ARDEB proje önerisi sayısı sıralamasına baktığımızda Medipol Üniversitemiz, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 163 üniversite arasında 34’üncü, 159 üniversite arasında 30’uncu ve 169 üniversite arasında 35’inci sıralara yerleşmiştir. Bu çerçevede üniversitemiz her üç yılda da yaklaşık %18-21’lik dilimdeki yerini korumuştur.

6.       Aynı sıralamaya vakıf üniversiteleri arasında baktığımızda ise, ARDEB proje önerisi sayısı sıralamasında Medipol Üniversitemiz 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 39 üniversite arasında 4’üncü, 38 üniversite arasında 3’üncü ve 40 üniversite arasında 4. sıralara yerleşmiştir. Bu çerçevede üniversitemiz her üç yılda da vakıf üniversiteleri arasında %10’lik dilimdeki yerini korumuştur.

AKTARILAN PROJE BÜTÇESİ

1. Tüm üniversiteler arasında aktarılan ARDEB proje bütçesi sıralamasına baktığımızda Medipol Üniversitemiz, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 149 üniversite arasında 32’nci, 142 üniversite arasında 19’uncu ve 148 üniversite arasında 18’inci sıralara yerleşmiştir. Bu çerçevede üniversitemiz her üç yılda da artan bir başarı grafiği ortaya koymuştur.

8.       Aynı sıralamaya vakıf üniversiteleri arasında baktığımızda ise, aktarılan ARDEB proje bütçesi sıralamasında Medipol Üniversitemiz, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla 37 üniversite arasında 6’ncı, 35 üniversite arasında 4’üncü ve 36 üniversite arasında yine 4’üncü sıralara yerleşmiştir. Bu çerçevede üniversitemiz her üç yılda da artan bir başarı grafiği ortaya koymuştur.

Bu başarılarda emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz.

Üniversitemizi hep birlikte daha iyi yerlere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.