Öğrencilerimiz İçin TÜBİTAK Burs İmkanları

Aşağıda duyurusunu yaptığımız TÜBİTAK 2211 burslarının bu dönemki başvurusu 30 Ekim itibariyle sona erdi. Sonraki dönem Mart 2016’da olacaktır.

Bu çerçevede aşağıdaki duyurumuz ve astığımız afişler sayesinde, 29 öğrencilerimiz için TÜBİTAK 2211 burs başvurusu yapılmış; yaklaşık 50 öğrencimize de danışmanlık verilmiştir. Ders dönemindeki öğrenciler için ALES belgesi de gerektiği için, konuya ilgi gösteren ama belgesi olmayan öğrencilerimiz ALES’e başvurmak üzere yönlendirilerek Mart 2016 döneminde başvuru yapmak üzere planlama yapılmıştır. Ders dönemindeki öğrenciler için yüksek ALES puanı ve yüksek not ortalaması gerektiğini belirtmek isterim. Tez döneminde olanlar ise tez konuları TÜBİTAK’ın öncelikli alanlarında olduğu taktirde (“Sağlık”, öncelikli alanlar arasındadır), ALES ve not ortalamasına bakılmaksızın tez konusuna göre değerlendirilmektedirler. Öğrencilerimizin farkındalığı arttıkça başvuru ve kazanılan burs sayısında artış olacağını düşünüyoruz.

Müteakip dönemler için bilgi almak amacıyla başarılı öğrencilerinizi ofisimize yönlendirirseniz detaylı bilgi vererek başarılı bir başvuru dönemi için yardımcı olabiliriz.

Burs programları ile ilgili her türlü destek için ofisimizden Gizem Hanım sizlere ve öğrencilerimize destek olacaktır.

Gizem GENÇYÜREK
Dahili: 5450