TÜBİTAK-Münir Birsel Lisansüstü Bursları Vakfı 2016-2017 Bursları!

Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz,

TÜBİTAK-Münir Birsel Lisans Üstü Bursları kapsamında, üniversitelerimizde yüksek lisans ve doktora öğrenimini sürdürmekte olan üstün başarılı öğrencilerin öğrenim ve araştırmalarını tamamlamalarına yardımcı olarak ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesi için ihtiyaç duyulan üstün nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla destek verilmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI

Burs için, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bireysel başvuru yapabilirler. Başvuran öğrencinin aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir.

A) Yüksek Lisans Başvuruları İçin

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Lisans öğrenimini, mezun olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, 3.00/4.00 veya 75.00/100 ağırlıklı genel not ortalamasıyla bitirmiş olmak,
  • Üniversitelerimizin temel bilimlerden Fizik ve Kimya; mühendislik bilimlerinden Elektrik, Elektronik, Makine, Maden, Metalurji, Jeoloji, Petrol, Uçak veya Kimya Mühendisliği dallarından birinde, ilanda belirtilen tarihte ya da sonrasında ülkemizde bir yüksek lisans programına kayıt yaptırmış ve öğrenimine devam ediyor olmak,
  • 2014 sonbahar döneminde ya da sonrasında girdiği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES) sayısal puanı en az 80 olmak,

B) Doktora Başvuruları İçin

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Yüksek lisans öğrenimini, mezun olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, en az 3.20/4.00 veya 80.00/100 ağırlıklı genel not ortalamasıyla bitirmiş olmak,
  • Üniversitelerimizin temel bilimlerden Fizik ve Kimya; mühendislik bilimlerinden Elektrik, Elektronik, Makine, Maden, Metalurji, Jeoloji, Petrol, Uçak veya Kimya Mühendisliği dallarından birinde, ilanda belirtilen tarihte ya da sonrasında ülkemizde doktora programına kayıt yaptırmış ve öğrenimine devam ediyor olmak,

BURSİYERLİK SÜRESİ ve BURS MİKTARI:

Öğrenimin başarı ile sürdürülmesi koşuluyla,

• Tezli yüksek lisans programına kayıt tarihi esas olmak üzere yüksek lisans öğrencilerine en çok 2 yıl burs verilir. Enstitüye kayıt tarihinden itibaren 2 yılını tamamlayan veya 2 yıldan önce öğrenimini bitirenlerin bursiyerlikleri, enstitünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı bitirme tarihi itibariyle sona erer. Aylık burs miktarı, ücretli görevi olmayan yüksek lisans öğrencileri için 500,00 TL/ay’dır.
  • Doktora programına kayıt tarihi esas olmak üzere bursiyerin öğrenciliğinin beşinci yılının sonuna kadar burs verilir. Enstitüye kayıt tarihinden itibaren 5 yılını tamamlayan veya 5 yıldan önce öğrenimini bitirenlerin bursiyerlikleri, enstitünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı bitirme tarihi itibariyle sona erer. Aylık burs miktarı, ücretli görevi olmayan doktora öğrencileri için   600,00 TL/ay’dır.

Not: Vakıf, düzenli geliri olmayan öğrencilere burs vermektedir.

• Lisan hazırlık sınıfında burs ödenmez.

SON BAŞVURU ve BURSLARIN BAŞLAMA TARİHLERİ:
Yüksek lisans ve doktora bursları için son başvuru tarihi: 15 Şubat 2017
Seçilen bursiyerlerin burs başlangıç tarihi: 1 Mart 2017

Burs hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Başvuru Formları:

Destek için ofisimizden Gizem Hanımla iletişime geçebilirsiniz ( e posta: ggencyurek@medipol.edu.tr, dahili:1637)