Medipol Endüstride Sağlık Sistemi (MEDES) Projesi Başladı!

İstanbul Medipol Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Direktörlüğü bünyesinde, İnovasyon ve Teknoloji Ticarileştirme Ofisi tarafından çeşitli kamu ve sanayi kuruluşlarına muhtelif konularda danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Bu çerçevede, Sağlık Bilimleri Fakültemiz öğretim üyelerinden Sayın Dr. Öğr. Üye. Devrim Tarakçı ve ekibi ile yürütülecek olan ‘‘Medipol Endüstride Sağlık Sistemi (MEDES)’’projesi geliştirilmiştir.

Medipol Endüstride Sağlık Sistemi kısaca MEDES, günlük yaşamda, iş ve okul ortamında uzun süreler geçirme sebebiyle görülebilecek fiziksel aktivite kaybı ve inaktivite sonucu vücut sistemlerinde (kas iskelet sistemi-kardiyovasküler sistem) oluşabilecek problemlere karşı riskleri en aza indirmek amaçlı koruyucu-önleyici rehabilitasyon hizmetidir.

MEDES Projesi kapsamında hizmet talep eden kurum veya kişilerin ihtiyaçlarına göre değerlendirme ve iyileştirme programları web tabanlı portal desteği ile birlikte sağlanabilmektedir. Bu hizmet programı kapsamında aşağıdaki konularda çeşitli kamu kuruluşları, sanayi kuruluşları ve eğitim kurumlarına danışmanlık hizmetleri verilmesi hedeflenmektedir.

• Ayak Tabanı Basınç Analizi,
  • Vücut Dengesinin Değerlendirilmesi,
  • Postür Değerlendirmesi,
  • Skolyoz Değerlendirmesi,
  • El Kavrama Kuvveti Değerlendirmesi,
  • Duyu Değerlendirmesi,
  • Ergonomik Değerlendirme,
  • Psikososyal Değerlendirme,
  • Çevre Değerlendirmesi

proje kapsamında yapılan değerlendirmelerdendir. Yapılan değerlendirmeler teknoloji destekli cihaz ve ekipmanlar kullanılarak objektif olarak gerçekleştirilmekte değerlendirme sonrası kişilerin tüm sonuçları analiz edilmektedir.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve talepleriniz için Teknoloji Ticarileştirme Uzmanımız Mert Çeliksoy (mceliksoy@medipol.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.