TTO Duyuru: 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı-SOBAG çağrısı açılmıştır.

Bilindiği üzere, Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) pek çok ülkeye yayılmış ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir. Bu küresel salgın, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatı ciddi derecede etkilemekte, uzun vadede kalıcı olma ihtimali oldukça yüksek değişimlere neden olmaktadır. Salgının yayılımının kontrol edilmesine yönelik alınan önlemler ile beraber hâlihazırda uluslararası tedarik zincirleri, arz-talep dengeleri, üretici\tüketici davranışları, iş yapma yöntemleri, çalışma modelleri, eğitim-öğretim yöntemleri ve gündelik yaşam dramatik hızla değişmektedir. Salgına yönelik, aşı ve ilaç geliştirme gibi çeşitli çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir. Bu tıbbi yaklaşımların yanı sıra sosyal ve beşeri bilimlerin, salgının tetiklemiş olduğu problemlerin ele alınması ve çözümünde ciddi katkıları olacağı değerlendirilmektedir. Küresel salgını daha iyi kontrol etmek ve etkilere karşı hazır olmak için acil sağlık durumlarının sosyal bağlamlarının da ortaya konulması gerekmektedir.

Bu bağlamda, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu tarafından “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı özel bir çağrı açılmıştır. Bu çağrı kapsamında yapılacak proje başvuruları için son tarih 04/05/2020 olarak belirlenmiştir. Açılan çağrıya ilişkin bilgilere ulaşmak için https://tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/1001/icerik-covid-19-sobag-cagrisi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı hakkında daha detaylı bilgi, proje hazırlığı için bilgi, form hazırlığı ve başvuru süreci hakkında destek almak için TTO Ulusal Projeleri Destekleme Ofisi’mizdeki fakülte yetkiliniz ile iletişime geçebilirsiniz.

-Gizay Güner- Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi [email protected], 1845

-Tuğçe TÜRKAY– Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi  [email protected], 1643

-Ece ÇETİN– Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık ve GSF, Hukuk Fakültesi, Meslek Yüksek Okulları,  [email protected], 1631

-Esra AĞRALI: Ulusal Proje Destek Uzmanı: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, [email protected], 1636