TTO Duyuru: ARDEB 1001 Programına Dair Son Güncellemeler (ÖNEMLİ)

TÜBİTAK ARDEB 1001 Projesinin güncel 2020 çağrısında yapılan bazı değişiklikler konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle 1001 projelerinin güncel başvuru dönemi bu hafta Cuma günü (03.07.2020) sonlanmaktadır. Proje başvuru aşamasında bursiyerler haricinden tüm proje ekibinin e-imzası bulunmalıdır. Ve e-imzayı en az proje başvurunuzdan 3 gün öncesinde Teknoloji Transfer Ofisi-Proje Destekleri Ofisinde fakültenizden sorumlu uzmanımızdan onaylatarak almanız gerekmektedir.

Proje başvuru sistemine son gün birçok kişinin giriş yapması sebebiyle sistemsel yoğunluk yaşanmakta ve başvurularınızın tamamlanmasında sorun yaşanabilmektedir. Bu sebeple başvurularınızı son güne bırakmamanızı öneririz. Proje formunuzu Proje Destekleri Ofisindeki uzmanlarımızla paylaşarak geliştirebilir ve başvuru aşamasında destek alabilirsiniz. Yine başvuru formlarınızda yapmanız gereken revizeler konusunda size daha işlevsel yardımcı olabilmemiz adına formlarınızı en az 3-5 gün önce bizimle paylaşmasınız önemle rica olunur.

Ayrıca bu çağrı dönemi ile birlikte başvuru sayfasına eklenen yeni sekmeler bulunmaktadır.

Bu sekme Teknoloji Hazırlık Sekmesi olarak https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ sayfasında karşınıza çıkacaktır. Ekte sekmeye dair ekran görüntüsünü ve bu sekmeyi doldurmanıza yardım olacak ve karşınıza çıkacak farklı ek dosyaları ekte bulabilirsiniz.

Bu Sekmeden SOBAG üzerinden başvuru yapan hocalarımız sorumlu değildir. İlgili formda “HAYIR” seçeneğini kullanmanız yeterli olacaktır.

• Başvuru formunda mevcut teknoloji hazırlık seviyesi ile ilgili bir excel dosyası doldurmanız istenmektedir. Bu mevcut teknoloji puanlamasını sizin hazırladığınız ve programa başvurusunu yaptığınız proje önerinizi baz alarak doldurmanız beklenmektedir.
  • Bir teknoloji tasarlamıyor iseniz, THS soru setlerinden proje önerinize en uygun olduğunu değerlendirdiğiniz soru setini doldurabilirsiniz. Excel puanı sizin cevaplarınıza göre otomatik hesaplamakta ve THS sağ üstteki kırmızı kutuda gösterilmektedir.
  • Sizden hem mevcut durum THS’sini puanlandırmanız hem de hedeflenen durumun THS’sini puanlandırmanız istenecektir. Bu kısmı mevcut duruma göre doldurunuz. Hedeflenen THS’den kasıt, proje dahilinde yürüteceğiniz çalışmalar neticesinde hangi THS’ye ulaşmış olmayı hedeflediğinize dair sizin öngörünüzdür.
  • Mevcut durum ve hedeflenen durum THS gerekçesi ile ilgili doldurmanız gereken bir boşluk var. Burada gerekçeden mevcut THS gerekçenizde, proje önerinizin şu anki teknolojik olgunluğuna dair açıklama girmeniz beklenmektedir. Hedeflenen THS için ise Proje dahilinde yürüteceğiniz çalışmalar ve planlamanız ışığında bu teknolojiyi projenizin bitiminde hangi THS’ye ilerletmeyi öngördüğünüze dair bilgi vermiş olacaksınız.

Proje bitiminde ulaşmayı hedeflediğiniz teknolojik seviyenin gerekçesini açıklamış olacaksınız.

İyi çalışmalar dilerim.

Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destekleri Ekibi

-Gizay Güner- Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi [email protected], 1845

-Tuğçe TÜRKAY– Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi  [email protected], 1643