TTO Duyuru: TÜBİTAK Genel Kapsamlı 1001 programının çağrıya açılması hakkında

2020 yılı 1. dönemi “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” Başvuruları yaşadığımız olağanüstü süreçlerden dolayı ileri tarihte açılacaktır. Şuan bulunan çağrıya açık 1001 programları SOBAg ve Covid’e özeldir.

Henüz TÜBİTAK sitesinde bilgi verilmemiş olsa da, öğrendiğimiz kadarıyla yeni dönem genel 1001 programı çağrısının 21.05.2020 ‘de açılması planlanmıştır. Önümüzdeki 1 aylık süreçte hazırlık yapmanız projenin kabul alma oranını arttıracaktır. Özellikle 2019 2. Dönemde projesi iade veya ret almış projelerimizi, gerekli düzenlemeleri yaparak vermemiz kabul oranımızı artıracaktır.

Dönemler arasında değişiklik gösterdiği üzere 15 ile 30 gün arasında başvuru açık kalmaktadır. Başvurular için alınması gereken

–          Etik kurul

–          Yasal/özel izin

–          Destek Mektubu

gibi önemli belgelerin tamamlanabilmesi için gerekli kurumlar ile başvuru tarihinden en az 1 ay öncesinde iletişime geçilmesini önerilir.

Daha önce herhangi bir proje başvurusuna bulunmamış ve e-imzası olmayan hocalarımızın başvuru dönemi öncesinde ofisimizdeki fakülte yetkilisi ile görüşerek e-imza talep etmesi gerekmektedir.

E-imzasız başvuru alınmamaktadır. Proje ekibindeki (bursiyerler hariç) herkesin e-imzası ve ARBİS hesabı olmalı ve hesaptaki bilgilerin tamamı doldurulmalıdır. ARBİS hesabı oluşturmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Ekte yönlendirmeli Başvuru formlarını bulabilirsiniz. Başvuru dönemi son haftasında sistemsel yoğunluk nedeniyle başvuruda bir sorun yaşamamak adına proje başvurularının sistem kapanmadan bir hafta öncesi için hazır olması beklenmektedir.

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı hakkında daha detaylı bilgi için siteyi ziyaret edebilir, proje hazırlığı için bilgi, form hazırlığı ve başvuru süreci hakkında destek almak için TTO Ulusal Projeleri Destekleme Ofisi’mizdeki fakülte yetkiliniz ile iletişime geçebilirsiniz.

-Gizay Güner- Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi [email protected], 1845

-Tuğçe TÜRKAY– Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi  [email protected], 1643

-Ece ÇETİN– Ulusal Proje Destekleri Uzman Yardımcısı: Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık ve GSF, Hukuk Fakültesi, Meslek Yüksek Okulları,  [email protected], 1631

-Esra AĞRALI: Ulusal Proje Destek Uzmanı: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, [email protected], 1636